Ofte stilte spørsmål

1.Er det farlig med narkose?
Svar: Risiko ved generell anestesi når du ikke er akutt eller alvorlig syk er minimal ved moderne metoder. Du kan trygt gjennomgå tannbehandling i narkose dersom det er nødvendig.

2. Kan jeg våkner under narkosen og ikke kunne beskjed?
Svar: Du kommer ikke til å våkne under narkosen. Vi har mange overvåkningsmuligheter som vil kunne gi oss beskjed om at du er i ferd med å våkne. Det viktigste er at vi overvåker søvndybden med et apparat som gir beskjed om hvor dypt du sover

3. Jeg er redd for ikke å våkne igjen?
Svar: Narkosemidlene vi bruker brytes raskt ned og tåles godt. Dosene tilpasses etter vekt, alder og ditt behov. Vi kjenner ikke til noen som ikke har våknet etter denne type narkose.

4. Hva om jeg må på toalettet mens jeg sover?
Svar: Blæren vil ikke tømmes så lenge du sover. Men mange vil føle trang til å gå på toalettet straks de har våknet. Det er viktig at en har vært på toalettet rett før narkosen for å unngå å sove med spent urinblære.

5. Jeg redd jeg kommer til å snorke?
Svar: Når du har sovnet, legger vi ned en tube i luftrøret som du puster gjennom. Dette hjelper deg å ha frie luftveier mens tannlegen arbeider med tennene dine.

6. Jeg er redd stikk, er det andre måter å sovne på?
Svar: Når vi gir narkose hos tannlegen, har vi kun mulighet til å gi narkose gjennom en blodåre. Dersom du er veldig engstelig for stikk på grunn av tidligere opplevelser, ber vi deg ta kontakt med oss i god tid før du møter til narkose. Du kan gjerne be tannlegen formidle kontakt. Alternativt kan du kjøpe bedøvelsesplaster (EMLA plaster) og lime dette på over synlig blodåre på hånden eller i albuen (hvor blodprøve ofte tas)

7. Hvem passer på meg når jeg sover?
Svar: En anestesilege eller anestesisykepleier overvåker narkosen og er alltid tilstede så lenge du ligger i narkose. Vi overvåker hjerneaktivitet, lunge- og kretsløpsfunksjon gjennom hele narkosen og noterer alle data inn i en anestesijournal

8. Blir jeg kvalm etter narkosen?
Svar: Ved denne type narkose blir du ikke kvalm.